Τι είναι η αποτρίχωση με Laser;

Η απομάκρυνση των τριχών από το πρόσωπο και το σώμα με τη χρήση Laser είναι η πλέον επιστημονικά σωστή, ιατρική μέθοδος αποτρίχωσης, για ένα μόνιμο και οριστικό αποτέλεσμα. Η αποτρίχωση με Laser καλύπτει τους περισσότερους φωτότυπους δέρματος, περιλαμβάνοντας ακόμη και τις πιο σκούρες επιδερμίδες. Πραγματοποιείται σε όλα τα  έντριχα σημεία του σώματος (μασχάλη, μπικίνι, πόδια, πρόσωπο κλπ.), αρκεί η τρίχα να μην είναι λευκή.

 • Το Laser έχει επανορθωτικό χαρακτήρα;

Το  Laser αποτρίχωσης γίνεται για αισθητικούς και για ιατρικούς λόγους. Κατά τη λήψη του ιατρικού ιστορικού θα πρέπει να γνωρίζουμε τυχόν ορμονικές διαταραχές (πχ πολυκυστικές ωοθήκες), κληρονομικότητα δασυτριχισμού, δερματικές φλεγμονές κ.α . Σε μη ορμονοεξαρτώμενες περιοχές χρειάζονται 6-8 συνεδρίες για μείωση άνω του 90% , ενώ σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές (πχ πρόσωπο) ίσως χρειασθούν περισσότερες. Καλό θα είναι να γίνεται ρύθμιση των διαταραχών αυτών έτσι ώστε να έχουμε συντομότερα το επιθυμητό αποτέλεσμα. To Laser εφαρμόζεται επίσης και σε άλλες παθολογικές καταστάσεις όπως στην εξάλειψη της τριχοφυΐας στην κύστη κόκκυγος καθώς και στις επαναλαμβανόμενες θυλακίτιδες.

 • Γιατί να επιλεγεί η αποτρίχωση με Laser Alexandrite;

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας οι μέθοδοι αποτρίχωσης τελειοποιήθηκαν φτάνοντας στα τελευταίας γενιάς μηχανήματα Laser Alexandrite Arion II. Είναι το πλέον ανώδυνο και αποτελεσματικό μηχάνημα ιατρικού τύπου που προσφέρει μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας, μετά από 6 περίπου συνεδρίες, με ασφάλεια προκαλώντας εξάχνωση της τρίχας. Τα συγκεκριμένα  Laser εκπέμπουν δέσμη φωτός υψηλής έντασης, στα 755nm, με ισχύ 70w που απορροφάται από την μελανίνη του θυλάκου της τρίχας προκαλώντας επιλεκτική φωτοθερμόλυση, χωρίς να καταστρέφει τους γειτονικούς ιστούς.

 • Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με Laser Alexandrite;

Το υπερσύγχρονο και πλήρως αναβαθμισμένο μηχάνημα Laser Alexandrite Arion II, βάζει τέλος στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Η ευελιξία στη ρύθμιση των εντάσεων, της διαμέτρου του spot και της διάρκειας παλμού, κάνουν τον Arion II τον πλέον παραμετροποιήσιμο Αλεξανδρίτη. Δηλαδή ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της τριχοφυΐας κάθε περιοχής του σώματος το μηχάνημα ρυθμίζεται ανάλογα για τα μέγιστα αποτελέσματα  με μεγάλη ταχύτητα.

Το πιο εξειδικευμένο όμως χαρακτηριστικό του Arion II είναι το σύστημα ‘’Burst Mode’’. Συγκεκριμένα o κύριος παλμός χωρίζεται σε αρκετούς μικρότερους παλμούς έτσι ώστε να ψύχεται η επιδερμίδα στα μεσοδιαστήματα. Επιπλέον  η χρησιμοποίηση ενός υπερσύγχρονου ψυκτικού μηχανισμού ατμοσφαιρικού αέρα ,  καθιστά τον συγκεκριμένο Αλεξανδρίτη ένα από τα πιο ασφαλή και ανώδυνα μηχανήματα.

Επιγραμματικά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει έναντι των άλλων μεθόδων αποτρίχωσης με laser είναι:

 • Ευελιξία – Δύναμη
 • Αποτελεσματικότητα
 • Βέλτιστο μήκος κύματος μέσω κρυστάλλου
 • Ασφαλές λόγω συστήματος “Burst Mode”
 • Ανώδυνο λόγω ψυκτικού high – tech μηχανισμού
 • Σε ποιά ηλικία μπορεί κανείς να ξεκινήσει τη αποτρίχωση με Laser Alexandrite;

 

Η αποτρίχωση μπορεί να γίνει, ανεξαρτήτως φύλου, από την εφηβική ηλικία με ορισμένες προϋποθέσεις. Δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Άνδρες με έντονη τριχοφυΐα στην περιοχή της πλάτης και κυρίως του αυχένα, αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα θυλακίτιδας και κακοσμίας. Το Laser Alexandrite αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση, ώστε να μειωθεί αισθητά η τριχοφυΐα και όχι απαραίτητα να εξαφανιστεί.

 • Είναι επώδυνη η αποτρίχωση;

Χάρις την νέα τεχνολογία του Laser Alexandrite, η διαδικασία της αποτρίχωσης είναι εντελώς ανώδυνη.

 • Τι επιπλοκές ενδέχεται να υπάρξουν;

Η αποτρίχωση με Laser δεν δημιουργεί ουσιαστικές επιπλοκές αλλά κάποιες παρενέργειες όπως είναι ο ερεθισμός ή το οίδημα (πρήξιμο) στο θύλακα της τρίχας, ίσως και η ήπια φαγούρα που μετά από 1-2 ημέρες υποχωρούν σταδιακά. Σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ενυδατική κρέμα που θα απαλύνει τη δυσφορία. Υποχρωμίες ή υπερμελάγχρωση, πιο σπάνια, μπορεί να συμβούν μετά από την έκθεση στον ήλιο.

 • Πόσο διαρκεί η διαδικασία και τι είδους αναισθησία εφαρμόζεται;

Η διαδικασία κυμαίνεται από 45 λεπτά έως 1 ώρα και διενεργείται με την αξιοποίηση ενός ειδικού ψυκτικού μηχανισμού που ψύχει την ενδιαφερόμενη περιοχή και δημιουργεί τοπική αναισθησία. Η χρήση τζελ, σπρέι, και αναισθητικών κρεμών δεν είναι απαραίτητη.

 • Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης με Laser Alexandrite;

Οι τρίχες είναι εξαρτήματα του δέρματος από κερατίνη και παράγονται από το τριχοθυλάκιο. Αποτελούνται από το ορατό μέρος το στέλεχος και το μη ορατό την ρίζα, η οποία βρίσκεται μέσα τριχοθυλάκιο. Ο κύκλος της ζωής τους χωρίζεται σε 3 περιόδους: αναγενή φάση, καταγενή φάση(2-4 εβδ.) και τελογενή φάση(2-4 μήνες). Το Laser προκαλεί θερμική καταστροφή στην τρίχα στο αρχικό  στάδιο της αναγέννησης στοχεύοντας τον θύλακα, ο οποίος στην συγκεκριμένη φάση είναι γεμάτος μελανίνη. Η τρίχα δηλαδή είναι το μέσο με το οποίο μεταφέρεται η ενέργεια του Laser Alexandrite στο όργανο στόχο που είναι το τριχοθυλάκιο, ώστε να αποδυναμωθεί.

 • Πότε συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας με Laser Alexandrite;

Επειδή μόνο ένα ποσοστό της τάξεως των 15-20% βρίσκεται στο πρώτο στάδιο, την αναγενή φάση, οι υπόλοιπες τρίχες εμφανίζονται ξανά μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα. Για αυτόν τον λόγο χρειάζονται περισσότερες από μια συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 30-45 ημερών για να υπάρξει ένα καθολικό αποτέλεσμα. Συνολικά χρειάζονται 6-8 συνεδρίες.

 • Αποτελέσματα

Η αποτρίχωση με Laser Alexandrite προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος προκαλώντας την αποδυνάμωση της τρίχας από την ρίζα. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά μετά από την πρώτη κιόλας συνεδρία και τελειοποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα ανάλογα με την ποιότητα και την ποσότητα των τριχών. Η τριχοφυΐα μειώνεται σημαντικά και η επιδερμίδα φαίνεται περισσότερο λεία και απαλή. Τα θυλάκια εξαλείφονται και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Ενημερωθείτε σωστά και υπεύθυνα από τον Πλαστικό Χειρουργό Άκη Γ. Καραματσούκη.

Θα μας βρείτε στην οδό

ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ – Αβέρωφ 17, /  Τηλ.:22310 51054 / Κιν.: 6977 367 491
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – Βασ.Σοφίας 93 & Σούτσου 1 /Τηλ.:2106468151 / Κιν.: 6977 367 491