Τι είναι το Mommy Makeover;

Πρόκειται για μια σειρά από επεμβατικές και μη επεμβατικές θεραπείες για το σώμα και το πρόσωπο των γυναικών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη φυσική τους παρουσία, συνήθως κατόπιν της περιόδου κύησης και του θηλασμού. Ωστόσο, όλο και αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιχειρούν να προβούν σε Mommy Makeover για να διορθώσουν τις ατέλειές τους. Το αυξημένο βάρος, οι ραγάδες, οι ρυτίδες, το αποθηκευμένο τοπικό λίπος και η χαλάρωση των μυών είναι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση και τον ψυχισμό.  Επομένως, όταν η έντονη δίαιτα και η γυμναστική άσκηση δεν αποδίδουν, τότε το Mommy Makeover είναι η αποτελεσματική εναλλακτική λύση.

Συγκεκριμένα το Mommy Makeover μπορεί να περιλαμβάνει:

Μη επεμβατικές θεραπείες:

 • Θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη
 • Υαλουρονικό οξύ
 • Lifting με νήματα
 • Skin Booster

 

Επεμβατικές θεραπείες:

 • Facelift
 • Βλεφαροπλαστική
 • Ωτοπλαστική
 • Κοιλιοπλαστική
 • Λιποαναρρόφηση
 • Ανόρθωση στήθους (Μαστοπηξία)
 • Αυξητική στήθους
 • Μειωτική στήθους

 

Οι θεραπείες και οι επεμβάσεις που αναγράφονται δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν όλες. Κάθε επέμβαση είναι πλήρως εξατομικευμένη στις ανάγκες και τις προσδοκίες του υποψηφίου, ώστε το αποτέλεσμα να  είναι πιο ολοκληρωμένο.

 • Σε ποιους απευθύνεται;

            Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για να διεξαχθεί το Mommy Makeover. Συνήθως απευθύνεται σε γυναίκες που χαίρουν άκρας γενικής υγείας και επιθυμούν να επανέλθουν στο προηγούμενο καλοσχηματισμένο σώμα τους και να αποκτήσουν μια πιο ελκυστική εμφάνιση μετά από μια εγκυμοσύνη, το θηλασμό ή την κακή διατροφή. Χρειάζεται μόνο να επισημανθεί ότι δεν συνιστάται για γυναίκες που πρόκειται να κυοφορήσουν ξανά, διότι είναι δυνατόν το αισθητικό αποτέλεσμα των επεμβάσεων να αντιστραφεί. Το δέρμα, οι υποκείμενοι ιστοί και οι κοιλιακοί μύες τεντώνονται για να φιλοξενήσουν με ασφάλεια το αναπτυσσόμενο μωρό και δεν επανέρχονται πάντοτε στην προηγούμενη κατάσταση.

 • Η πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο

Η πρώτη συνάντηση με Πλαστικό Χειρουργό αποσκοπεί στη διερεύνηση των ρεαλιστικών προσδοκιών και των κινήτρων της υποψηφίου γιατί μόνο έτσι θα αναλυθούν και θα εκτιμηθούν σωστά οι επιλογές και το σύνολο των επεμβάσεων και των θεραπειών που χρειάζεται να διενεργηθούν. Καθώς πρόκειται για ένα σύνολο επεμβάσεων στο σώμα και στο πρόσωπο, θα πραγματοποιηθούν και άλλες συνεδρίες με τον Πλαστικό Χειρουργό για να διευκρινιστούν εκτενέστερα οι επιπλοκές, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η προοπτική περισσότερων του ενός χειρουργείου, ο ρυθμός ανάρρωσης και το χρονικό διάστημα της μετεγχειρητικής φροντίδας που απαιτείται. Πρωταρχικό μέλημα είναι η ασφάλεια του υποψηφίου.

 • Οι επεμβατικές και μη θεραπείες του Mommy Makeover

Μη επεμβατικές θεραπείες

Θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (Botox)

Η έγχυση βοτουλινικής τοξίνης, το γνωστό κι ως BOTOX, αναστέλλει τη συνεχή σύσπαση των μυών που πυροδοτεί τη χάραξη των ρυτίδων στο δέρμα. Έτσι οι ρυτίδες έκφρασης μειώνονται ή απαλύνονται και το πρόσωπο φαίνεται πιο ξεκούραστο και λαμπερό. Η θεραπεία δύναται να εφαρμοστεί τόσο στην ευρύτερη περιοχή του προσώπου όσο και στο λαιμό με την πραγματοποίηση τοπικών ενέσιμων δόσεων της πρωτεΐνης που εμπεριέχεται.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια υδρόφιλη πρωτεΐνη που αξιοποιείται είτε ως filler είτε ως μεσοθεραπεία για τη λείανση της περιοχής του προσώπου και του λαιμού συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενυδάτωση του δέρματος, την ελαστικότητά του και την παραγωγή κολλαγόνου, καθώς και στη διόγκωση ορισμένων περιοχών που παρουσιάζουν ατροφία του ιστού ή ασυμμετρία. Εφαρμόζεται τοπικά με την έγχυση του υλικού.

Lifting με νήματα

Το lifting με νήματα αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης της πτώσης και της χαλάρωσης των ιδιαίτερων ανατομικών στοιχείων του προσώπου και του λαιμού έναντι των επεμβατικών μεθόδων. Δηλαδή, σε αυτή τη θεραπεία μπορούν να προχωρήσουν όλοι όσοι δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε επέμβαση και εύχονται να αποκτήσουν ένα εξίσου ικανοποιητικό αποτέλεσμα που θα τους χαρίσει λάμψη και ζωντάνια.

Skin Booster

Το Skin Booster είναι μια ενέσιμη τεχνική αναζωογόνησης του δέρματος που περιέχει κυρίως υαλουρονικό οξύ και  εγχέεται κάτω από την επιδερμίδα, μέσα στο χόριο. Τα κύτταρα μέσω του υαλουρονικού οξέος απορροφούν περισσότερη υγρασία προκειμένου να ενυδατώσουν το δέρμα από μέσα και να αυξήσουν την παραγωγή του κολλαγόνου.

Επεμβατικές θεραπείες

Facelift

Το Facelift διορθώνει οποιαδήποτε δυσμορφία και φυσικά σημάδια υπάρχουν στο πρόσωπο, λόγω της φυσιολογική φθοράς που επιφέρει ο χρόνος, όπως είναι η χαλάρωση του δέρματος και οι ρυτίδες. Δύναται να γίνει με διάφορες τεχνικές ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε περίπτωσης. Γενικά, κάθε Lifting προσώπου περιλαμβάνει τη δημιουργία κάποιων τομών στο τριχωτό μέρος της κεφαλής, στην προωτιαία περιοχή και στο πίσω μέρος των αυτιών, ώστε να μην είναι ευδιάκριτες και να συμβάλλουν στην ανύψωση του δέρματος και τη σύσφιξη των υποκείμενων ιστών και μυών επιτρέποντας ένα πιο νεανικό σχήμα.

Βλεφαροπλαστική

Μέσω της βλεφαροπλαστικής επιτυγχάνεται η μείωση της περίσσειας του δέρματος των άνω ή κάτω βλεφάρων με ή χωρίς αφαίρεση λίπους. Καθώς τα μάτια αποτελούν το πιο εκφραστικό στοιχείο σε ένα πρόσωπο, η χαλάρωση του δέρματος των άνω βλεφάρων (δερματοχάλαση) όπως και οι «σακούλες» που σχηματίζονται γύρω από τα βλέφαρα, λόγω του τοπικού λίπους, είναι δύο στοιχεία που προσθέτουν χρόνια στο βλέμμα. Οι τομές γίνονται στην φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου και κάτω από τις βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο μέσα σε προϋπάρχουσα ρυτίδα ώστε να μην είναι ορατές από το γυμνό μάτι. Στόχος είναι τα βλέφαρα να βρίσκονται σε αρμονία με τις υπόλοιπες ανατομικές δομές του προσώπου.

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική αποτελεί μια επέμβαση ρουτίνας που έχει στόχο να αποκαταστήσει κάθε δυσμορφία ή παραμόρφωση που παρατηρείται στην υποδομή του αυτιού (ώτα) και συγκεκριμένα στις περιοχές της έλικας, της ανθέλικας και του λοβού χωρίς να επηρεάζει την αίσθηση της ακοής. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η διαφορά με την προηγούμενη κατάσταση είναι εμφανής. Τα αυτιά είναι καλοσχηματισμένα και σε απόλυτη αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και το κεφάλι. Το αποτέλεσμα δείχνει φυσικό και είναι μόνιμο.

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική διορθώνει τις ατέλειες που υπάρχουν στην περιοχή της κοιλιάς απομακρύνοντας το αποθηκευμένο λίπος και τη περίσσεια του δέρματος, τονώνοντας τους μύες που έχουν χαλαρώσει και απαλύνοντας τις ραγάδες που έχουν δημιουργηθεί ύστερα από απότομη αύξηση ή απώλεια σωματικού βάρους. Αν και είναι μια σύνθετη επέμβαση υπόσχεται ένα αρμονικό αποτέλεσμα άξιο των προσδοκιών του κάθε υποψηφίου. Η αλλαγή στην κοιλιακή χώρα είναι αισθητή και σε λίγους μόνο μήνες γίνεται ορατή. Πλέον η κοιλιά είναι επίπεδη και προσδίδει μια νεανική νότα στη συνολική εμφάνιση.

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια μέθοδος για την απώλεια του τοπικού λίπους και τη βελτίωση της συμμετρίας στο σώμα. Τα λιποκύτταρα απομακρύνονται με την προϋπόθεση ότι δεν θα αναγεννηθούν και το περίγραμμα του σώματος σμιλεύεται προσφέροντας μια ανανεωμένη εικόνα. Διενεργούνται 2 μικρές οπές από τις οποίες διέρχεται μια ειδική λεπτή κάνουλα διαμέτρου 2-5 χιλιοστών, που συνδέεται με ένα σωλήνα σιλικόνης ώστε να γίνει η ομοιογενής αναρρόφηση των λιποκυττάρων. Η λιποαναρρόφηση δύναται να γίνει στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά, στους γοφούς, τις γάμπες, το λαιμό, τους βραχίονες και τη μέση. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και μόνιμα, εφόσον συνδυαστούν με καλή φυσική γυμναστική και ισορροπημένη διατροφή.

Ανόρθωση στήθους (Μαστοπηξία)

Η ανόρθωση στήθους, αλλιώς μαστοπηξία, είναι η αισθητική επέμβαση που καταπολεμάει την πτώση του στήθους μίας γυναίκας μετά από την εγκυμοσύνη, το θηλασμό, την εμμηνόπαυση, τις έντονες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους και τη χαλάρωση του δέρματος αποκαθιστώντας παράλληλα τη θέση της θηλής. Αφού αφαιρεθεί η περίσσεια του δέρματος και επανατοποθετηθεί η θηλή, το δέρμα τεντώνεται και συρράπτεται για να ολοκληρωθεί η συνολική ανάπλαση. Το στήθος είναι σφριγηλό, στητό και στη φυσιολογική του θέση.

Αυξητική στήθους.

Η αυξητική στήθους διεξάγεται για την απόδοση όγκου στο στήθος μιας γυναίκας με την πραγματοποίηση μιας μικρής τομής, συνήθως, κατά μήκος της υπομαστίου πτυχής. Ουσιαστικά πρόκειται για την εναπόθεση εσωτερικά του στήθους ενθεμάτων που συμβάλλουν στην αύξηση του μεγέθους και τη βελτίωση του σχήματος. Πλέον η αύξηση στήθους δεν αποτελεί μια προκατάληψη των καιρών και όποια γυναίκα επιθυμεί να βελτιώσει την εικόνα της, μπορεί να το κάνει χωρίς να είναι κοινωνικά επιζήμιο. Είναι μια ελεγμένη χειρουργική μέθοδος που υπόσχεται την ασφάλεια της ασθενή και την επιτυχία της επέμβασης.

Μειωτική στήθους

Η μειωτική στήθους είναι μια χειρουργική μέθοδος που διαθέτει αισθητικό και επανορθωτικό χαρακτήρα, καθώς απαλλάσσει τις γυναίκες από το μεγάλο μέγεθος του μαστού και τον όγκο που κουβαλάνε. Ουσιαστικά αφαιρείται μέρος του αποθηκευμένου λίπους και του μαζικού αδένα και η περίσσεια του δέρματος, ώστε το στήθος να είναι πιο μικρό και ελαφρύ. Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζεται με την παράλληλη ανόρθωση του στήθους. Η μείωση του όγκου του μαστού προσφέρει ανακούφιση, ευφορία και αυτοπεποίθηση σε όσες γυναίκες υποφέρουν από υπερμέγεθες στήθος.

 • Είναι επικίνδυνη η ταυτόχρονη διενέργεια πολλαπλών επεμβάσεων;

Με τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων και των εργαλείων της Αισθητικής Πλαστικής ο υποψήφιος δεν χρειάζεται να αισθάνεται φόβο.  Άλλωστε, σε περίπτωση που ο αριθμός των επεμβάσεων είναι μεγάλος, ο ίδιος ο Πλαστικός Χειρουργός οφείλει να ενημερώσει τον υποψήφιο ότι θα εκτελέσει τις επεμβάσεις σε βάθος χρόνου για την ασφάλεια του και για την καλύτερη απόδοση του ίδιου του Πλαστικού Χειρουργού και της ομάδας του.

 • Μετά το χειρουργείο

Ο χρόνος ανάρρωσης και επούλωσης δεν γίνεται να προσδιοριστεί. Εξαρτάται από το σύνολο των επεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν και το βαθμό ανταπόκρισης του οργανισμού του ασθενή. Κατόπιν του χειρουργείου θα χορηγηθούν κάποια αναλγητικά φάρμακα και αντιβιοτικά που θα βοηθήσουν τον ασθενή να ανταπεξέλθει σε περίπτωση που αισθανθεί πόνο και να αναρρώσει γρηγορότερα. Είναι απαραίτητο ο ασθενής να ακολουθήσει όλες τις ιατρικές οδηγίες που θα του δώσει ο Πλαστικός Χειρουργός για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιπλοκή.

 • Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Κάθε ατέλεια ή δυσμορφία έχει αποκατασταθεί και όλα τα ανατομικά στοιχεία του σώματος και του προσώπου βρίσκονται σε απόλυτη συμμετρία. Πλέον η υποψήφια μπορεί να απολαύσει την ανανεωμένη της εμφάνιση και να αφήσει στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις που την απασχολούσαν. Για να διατηρηθεί όμως το αισθητικό αποτέλεσμα, χρειάζεται να συνοδεύεται από καλή διατροφή και φυσική άσκηση. Έτσι θα περιοριστούν οι μεγάλες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους.

Ενημερωθείτε σωστά και υπεύθυνα από τον Πλαστικό Χειρουργό Άκη Γ. Καραματσούκη.

Θα μας βρείτε στην οδό

ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ – Αβέρωφ 17, /  Τηλ.:22310 51054 / Κιν.: 6977 367 491
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – Βασ.Σοφίας 93 & Σούτσου 1 /Τηλ.:2106468151 / Κιν.: 6977 367 491