Τι είναι το Daddy Makeover;

Πρόκειται για μια σειρά από επεμβατικές και μη επεμβατικές θεραπείες για το σώμα και το πρόσωπο των ανδρών που μπορούν να διεξαχθούν σε μία χειρουργική επέμβαση. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους τους άνδρες που προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά με δίαιτα και να φτιάξουν ένα σφριγηλό σώμα με την καθημερινή άσκηση χωρίς να έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ο πόθος τους όμως για μια καλύτερη, ανανεωμένη εμφάνιση δεν ξεθωριάζει και γι’ αυτό απευθύνονται στην εμπειρία του ειδικού.

Συγκεκριμένα το Daddy Makeover μπορεί να περιλαμβάνει:

Μη επεμβατικές θεραπείες:

 • Θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη
 • Υαλουρονικό οξύ
 • Lifting με νήματα
 • Skin Booster

Επεμβατικές θεραπείες:

 • Facelift
 • Βλεφαροπλαστική
 • Ωτοπλαστική
 • Κοιλιοπλαστική
 • Λιποαναρρόφηση
 • Επέμβαση για τη Γυναικομαστία

 

Φυσικά, ένας άνδρας δεν είναι υποχρεωμένος να υποβληθεί σε όλες τις μεθόδους και τους τύπους επέμβασης. Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης με τον προσωπικό Πλαστικό Χειρουργό μπορούν να συμφωνήσουν σε ποιες αλλαγές θα προβούν και ποιες θεραπείες θα ακολουθήσουν.

 • Σε ποιους απευθύνεται;

Το Daddy Makeover απευθύνεται κυρίως σε άντρες της μέσης ηλικίας (45 και άνω). Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του ανδρικού κοινού επιδιώκει την παρέμβαση της Αισθητικής Χειρουργικής και μη για να διορθώσει ατέλειες που επιμένουν και τον εμποδίζουν να πετύχει το στόχο του, τη δημιουργία μιας πιο ελκυστικής εμφάνισης. Τα σημάδια της γήρανσης και της κατάπτωσης του οργανισμού εμφανίζονται γρηγορότερα, καθώς οι ρυθμοί της καθημερινής ζωής είναι εντονότεροι, οι ευθύνες περισσότερες και το στρες υπερβολικό, με αποτέλεσμα να φαίνονται μεγαλύτεροι ηλικιακά.

 • Η πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο

Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός ραντεβού με έναν εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό που θα συμβάλλει στην κατανόηση των βαθύτερων κινήτρων και θα προσανατολίσει τον ενδιαφερόμενο στις καλύτερες δυνατές μεθόδους παρέμβασης στο πρόσωπο και στο σώμα ανάλογα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τους στόχους του. Επειδή πρόκειται για μια σειρά πολλών επεμβάσεων, θα ακολουθήσουν κι άλλες συνεδρίες με τον Πλαστικό Χειρουργό. Θα πρέπει να διευκρινιστούν οι επιπλοκές, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η προοπτική περισσότερων του ενός χειρουργείου, ο ρυθμός ανάρρωσης και το χρονικό διάστημα της μετεγχειρητικής φροντίδας που απαιτείται. Η υπευθυνότητα, η ακρίβεια κι η ασφάλεια θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα.

 • Οι επεμβατικές και μη θεραπείες του Daddy Makeover

Μη επεμβατικές θεραπείες

Θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (Botox)

Η έγχυση βοτουλινικής τοξίνης, το γνωστό κι ως BOTOX, αναστέλλει τη συνεχή σύσπαση των μυών που πυροδοτεί τη χάραξη των ρυτίδων στο δέρμα. Έτσι οι ρυτίδες έκφρασης μειώνονται ή απαλύνονται και το πρόσωπο φαίνεται πιο ξεκούραστο και λαμπερό. Η θεραπεία δύναται να εφαρμοστεί τόσο στην ευρύτερη περιοχή του προσώπου όσο και στο λαιμό με την πραγματοποίηση τοπικών ενέσιμων δόσεων της πρωτεΐνης που εμπεριέχεται.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια υδρόφιλη πρωτεΐνη που αξιοποιείται είτε ως filler είτε ως μεσοθεραπεία για τη λείανση της περιοχής του προσώπου και του λαιμού, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενυδάτωση του δέρματος, την ελαστικότητά του και την παραγωγή κολλαγόνου, καθώς και στη διόγκωση ορισμένων περιοχών που παρουσιάζουν ατροφία του ιστού ή ασυμμετρία. Εφαρμόζεται τοπικά με την έγχυση του υλικού.

Lifting με νήματα

Το lifting με νήματα αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο καταπολέμησης της πτώσης και της χαλάρωσης των ιδιαίτερων ανατομικών στοιχείων του προσώπου και του λαιμού έναντι των επεμβατικών μεθόδων. Δηλαδή, σε αυτή τη θεραπεία μπορούν να προχωρήσουν όλοι όσοι δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε επέμβαση και εύχονται να αποκτήσουν ένα εξίσου ικανοποιητικό αποτέλεσμα που θα τους χαρίσει λάμψη και ζωντάνια.

Skin Booster

Το Skin Booster είναι μια ενέσιμη τεχνική αναζωογόνησης του δέρματος που περιέχει κυρίως υαλουρονικό οξύ και  εγχέεται κάτω από την επιδερμίδα, μέσα στο χόριο. Τα κύτταρα μέσω του υαλουρονικού οξέος απορροφούν περισσότερη υγρασία προκειμένου να ενυδατώσουν το δέρμα από μέσα και να αυξήσουν την παραγωγή του κολλαγόνου.

Επεμβατικές θεραπείες

Facelift

Το Facelift διορθώνει οποιαδήποτε δυσμορφία και φυσικά σημάδια υπάρχουν στο πρόσωπο λόγω της φυσιολογική φθοράς που επιφέρει ο χρόνος, όπως είναι η χαλάρωση του δέρματος και οι ρυτίδες. Δύναται να γίνει με διάφορες τεχνικές ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε περίπτωσης. Γενικά, κάθε Lifting προσώπου περιλαμβάνει τη δημιουργία κάποιων τομών στο τριχωτό μέρος της κεφαλής, στην προωτιαία περιοχή και στο πίσω μέρος των αυτιών, ώστε να μην είναι ευδιάκριτες και να συμβάλλουν στην ανύψωση του δέρματος και τη σύσφιξη των υποκείμενων ιστών και μυών επιτρέποντας ένα πιο νεανικό σχήμα.

Βλεφαροπλαστική

Μέσω της βλεφαροπλαστικής επιτυγχάνεται η μείωση της περίσσειας του δέρματος των άνω ή κάτω βλεφάρων με ή χωρίς την αφαίρεση λίπους. Καθώς τα μάτια αποτελούν το πιο εκφραστικό στοιχείο σε ένα πρόσωπο, η χαλάρωση του δέρματος των άνω βλεφάρων (δερματοχάλαση) όπως και οι «σακούλες» που σχηματίζονται γύρω από τα βλέφαρα, λόγω του τοπικού λίπους, είναι δύο στοιχεία που προσθέτουν χρόνια στο βλέμμα. Οι τομές γίνονται στην φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου και κάτω από τις βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο μέσα σε προϋπάρχουσα ρυτίδα, ώστε να μην είναι ορατές με γυμνό μάτι. Στόχος είναι τα βλέφαρα να βρίσκονται σε αρμονία με τις υπόλοιπες ανατομικές δομές του προσώπου.

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική αποτελεί μια επέμβαση ρουτίνας που έχει στόχο να αποκαταστήσει κάθε δυσμορφία ή παραμόρφωση που παρατηρείται στην υποδομή του αυτιού (ώτα) και συγκεκριμένα στις περιοχές της έλικας, της ανθέλικας και του λοβού, χωρίς να επηρεάζει την αίσθηση της ακοής. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η διαφορά με την προηγούμενη κατάσταση είναι εμφανής. Τα αυτιά είναι καλοσχηματισμένα και σε απόλυτη αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και το κεφάλι. Το αποτέλεσμα δείχνει φυσικό και είναι μόνιμο.

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική διορθώνει τις ατέλειες που υπάρχουν στην περιοχή της κοιλιάς απομακρύνοντας το αποθηκευμένο λίπος και τη περίσσεια του δέρματος, τονώνοντας τους μύες που έχουν χαλαρώσει και απαλύνοντας τις ραγάδες που έχουν δημιουργηθεί ύστερα από απότομη αύξηση ή απώλεια του σωματικού βάρους. Αν και είναι μια σύνθετη επέμβαση υπόσχεται ένα αρμονικό αποτέλεσμα άξιο των προσδοκιών του κάθε υποψηφίου. Η αλλαγή στην κοιλιακή χώρα είναι αισθητή και σε λίγους μόνο μήνες γίνεται ορατή. Πλέον η κοιλιά είναι επίπεδη και προσδίδει μια νεανική νότα στη συνολική εμφάνιση.

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια μέθοδος για την απώλεια του τοπικού λίπους και τη βελτίωση της συμμετρίας στο σώμα. Τα λιποκύτταρα απομακρύνονται με την προϋπόθεση ότι δεν θα αναγεννηθούν και το περίγραμμα του σώματος σμιλεύεται προσφέροντας μια ανανεωμένη εικόνα. Διενεργούνται 2 μικρές οπές από τις οποίες διέρχεται μια ειδική λεπτή κάνουλα διαμέτρου 2-5 χιλιοστών, που συνδέεται με ένα σωλήνα σιλικόνης, ώστε να γίνει η ομοιογενής αναρρόφηση των λιποκυττάρων. Η λιποαναρρόφηση δύναται να γίνει στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά, στους γοφούς, τις γάμπες, το λαιμό, τους βραχίονες και τη μέση. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και μόνιμα, εφόσον συνδυαστούν με καλή φυσική γυμναστική και ισορροπημένη διατροφή.

Επέμβαση της γυναικομαστίας

Η γυναικομαστία είναι ένα εκ φύσεως ή επίκτητο πρόβλημα που επιβαρύνει τους άνδρες και μπορεί να επηρεάσει πολύ αρνητικά τον ψυχισμό τους. Πρόκειται για τη διόγκωση του στήθους είτε λόγω της ποσοστιαίας υπερίσχυσης των οιστρογόνων (γυναικεία ορμόνη) έναντι της τεστοστερόνης είτε λόγω του πλεονάζοντος αποθηκευμένου λίπους στην περιοχή των μαστών (ψευδογυναικομαστία). Η επέμβαση γίνεται ανώδυνα με την πραγματοποίηση μιας μικρής ανεπαίσθητης τομής στο πάνω μέρος της θηλής (θηλαία άλω). Στην αρχή αφαιρείται ο μαζικός αδένας και το συσσωρευμένο λίπος κι ακολούθως η περίσσεια του δέρματος. Αν πρόκειται για ψευδογυναικομαστία απομακρύνεται μόνο το περίσσιο λίπος και γίνεται η αποκατάσταση.

 • Μετά το χειρουργείο

Ο χρόνος ανάρρωσης και επούλωσης δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί. Εξαρτάται από το σύνολο των επεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν και το βαθμό ανταπόκρισης του οργανισμού του ασθενή. Κατόπιν του χειρουργείου θα χορηγηθούν κάποια αναλγητικά φάρμακα και αντιβιοτικά που θα βοηθήσουν τον ασθενή να ανταπεξέλθει, σε περίπτωση που αισθανθεί πόνο, και να αναρρώσει γρηγορότερα. Είναι απαραίτητο ο ασθενής να ακολουθήσει όλες τις ιατρικές οδηγίες που θα του δώσει ο Πλαστικός Χειρουργός για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιπλοκή.

 • Είναι επικίνδυνη η ταυτόχρονη διενέργεια πολλαπλών επεμβάσεων;

Με τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων και των εργαλείων της Αισθητικής Πλαστικής ο υποψήφιος δεν χρειάζεται να αισθάνεται φόβο.  Άλλωστε, σε περίπτωση που ο αριθμός των επεμβάσεων είναι μεγάλος, ο ίδιος ο Πλαστικός Χειρουργός οφείλει να ενημερώσει τον υποψήφιο ότι θα εκτελέσει τις επεμβάσεις σε βάθος χρόνου για την ασφάλεια του και για την καλύτερη απόδοση του ίδιου του Πλαστικού Χειρουργού και της ομάδας του.

 • Αποτελέσματα

Σήμερα, όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού αποδέχεται την ιδέα της επεμβατικής ή μη επεμβατικής παρέμβασης στην εμφάνιση του. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα πρότυπα ομορφιάς επιτάσσουν την ανάγκη δημιουργίας μιας πιο νεανικής, φρέσκιας και θελκτικής εικόνας. Το Daddy Makeover μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα αναζωογόνησης στους άνδρες, να αυξήσει την αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμησή τους και να επιδράσει θετικά στο κοινωνικό περίγυρο και εργασιακό χώρο τους.

Ενημερωθείτε σωστά και υπεύθυνα από τον Πλαστικό Χειρουργό Άκη Γ. Καραματσούκη.

You will find us on the street

LAMIA CLINIC – Averof 17, /  P.:22310 51054 / M.: 6977 367 491
ATHENS CLINIC – Vas.Sofias 93 & Soutsou 1/P.:2106468151 / M.: 6977 367 491