Τι είναι το skin booster;

Το Skin Booster είναι μια ενέσιμη τεχνική αναζωογόνησης του δέρματος που περιέχει κυρίως υαλουρονικό οξύ και  εγχέεται κάτω από την επιδερμίδα, μέσα στο χόριο. Τα κύτταρα μέσω του υαλουρονικού οξέος απορροφούν περισσότερη υγρασία προκειμένου να ενυδατώσουν το δέρμα από μέσα και να αυξήσουν την παραγωγή του κολλαγόνου. Έτσι τα boosters βελτιώνουν την ποιότητα της επιδερμίδας ενισχύοντας τα επίπεδα ενυδάτωσης βαθιά στο δέρμα και αυξάνοντας την απαλότητα, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του.

Οι περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται το skin booster είναι:

 • το πρόσωπο
 • ο λαιμός
 • το ντεκολτέ
 • τα χέρια
 • Σε ποιούς απευθύνεται;

Η θεραπεία εφαρμόζεται σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες ανεξαρτήτως ηλικίας και τύπου δέρματος. Αν το πρόσωπο δείχνει κουρασμένο και αφυδατωμένο ή παρουσιάζει χαμηλά επίπεδα ελαστίνης με την παράλληλη εμφάνιση των ρυτίδων ή άλλων σημαδιών που προδίδουν την ανάγκη του δέρματος για αναζωογόνηση, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει κανείς στη θεραπεία με boosters.

 • Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Η θεραπεία δεν περιλαμβάνει πόνο παρά μόνο την αίσθηση ενός ελαφριού τσιμπήματος ή δυσφορίας κατά την εφαρμογή του booster στην υπό θεραπεία περιοχή. Προηγείται η τοπική αναισθησία με κρέμα.

 • Τι επιπλοκές ενδέχεται να υπάρξουν;

Οι παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει το Skin Booster είναι προσωρινές. Μερικές φορές εξαιτίας της έγχυσης με τη χρήση βελόνας μπορεί να εμφανιστούν ερεθισμός, μώλωπες ή αιμάτωμα που θα υποχωρήσουν από μόνα τους σε 3-7 ημέρες.

 • Πόσο διαρκεί η διαδικασία και τι είδους αναισθησία εφαρμόζεται;

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα με την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται και διενεργείται κατόπιν την χρήσης αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας.

 • Πώς γίνεται η εφαρμογή του skin booster;

Η θεραπεία μετά τον καθαρισμό και σχεδιασμό των σημείων νυγμού συμπεριλαμβάνει μια σειρά από μικροεγχύσεις που περιέχουν gel υαλουρονικού οξέος. Εκείνο θα απελευθερώσει τις ενυδατικές του ιδιότητες ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και αντικαθιστώντας τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά, που χάνονται λόγω της γήρανσης ή του έντονου ρυθμού ζωής, σε όλη την έκταση της υπό θεραπείας περιοχής.

 • Σε πόσες ημέρες μπορεί κανείς να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες;

Δεν απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για αποθεραπεία. Ο υποψήφιος μπορεί να επιστρέψει στον εργασιακό του χώρο και να συνεχίσει τις καθημερινές του ασχολίες χωρίς κανέναν ενδοιασμό ακολουθώντας κάποιες ιατρικές οδηγίες όπως είναι η κατανάλωση πολλών υγρών.

 • Πότε συνιστάται η επανάληψη του skin booster;

Στην αρχή χρειάζεται να πραγματοποιηθούν 3 συνεδρίες ανά τρεις εβδομάδες η καθεμία και στην συνέχεια ενδείκνυται η επανάληψη της συνεδρίας κάθε 4-6 μήνες για τη συντήρηση των αποτελεσμάτων.

 • Αποτελέσματα

Το Skin Booster θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα προσφέροντάς του νεανική όψη χωρίς να απαιτείται αποθεραπεία. Η επιδερμίδα φαίνεται λαμπερή, υγιής και σφριγηλή. Ήδη με το πέρας των πρώτων συνεδριών παρατηρείται σταδιακή βελτίωση της ποιότητας και της ελαστικότητας του δέρματος. Τα αποτελέσματα διαρκούν για 9 μήνες και τα οφέλη αυξάνονται αν η θεραπεία επαναληφθεί.

Ενημερωθείτε σωστά και υπεύθυνα από τον Πλαστικό Χειρουργό Άκη Γ. Καραματσούκη.

Θα μας βρείτε στην οδό

ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ – Αβέρωφ 17, /  Τηλ.:22310 51054 / Κιν.: 6977 367 491
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – Βασ.Σοφίας 93 & Σούτσου 1 /Τηλ.:2106468151 / Κιν.: 6977 367 491